Schładzarki szokowe w gastronomii.

Schładzarki szokowe to bardzo pomocne i często używane urządzenie w lokalach gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach itd. Służą one do chłodzenia dużej ilości wcześniej przygotowanych potraw lub półproduktów. Tego typu szybko schładzarka pomaga bardzo szybko przejść z temperatury 70 stopni do 3 stopni, a jeśli jest to schładzarka z zamrażarką do schładza nawet do -18 stopni w bardzo szybkim tempie. Dzięki temu, że schłodzenie następuje bardzo szybko, w gorącej kuchni lub w upalnie dni, potrawy lub półprodukty nie będą szybko się psuć, nie będą tworzyć się mikroorganizmy. Produkty schładzają się w krótkim czasie, bo nawet w mniej niż 2 godziny, a zamrażają w około 4 godziny. Bardzo dużym plusem tego rozwiązania jest to, na czym zależy każdemu lokalowi gastronomicznemu – utrzymanie walorów smakowych potraw, koloru, zapachu, wilgoci. Tak pozostawione potrawy smakują jak świeże. Jest to również przydatne kiedy planujemy zrobić większą ilość jedzenia na większą imprezę. Wtedy schładzarka szokowa pozwala przygotować sobie trochę potraw wcześniej.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna